Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Historiska spannmål – framtidens mat kommer till Färsna

2023-11-27 @ 18:00 - 20:00

Välkommen att höra tre röster om historiska spannmåls betydelse för framtidens försörjning, landskap och matkultur!

Kom till Färsna och prova på Sébastien Boudets gudomliga måltidsgröt, köp en bok för inspiration och lär

dig mer om hur valet av grödor kan påverka biologisk mångfald i jordbrukslandskapet!

Begränsat antal platser. Anmälan till tobias@norrtaljenaturcentrum.se

 

Gröt

 

Program:

18:00 Karin Gerhardt – Historiska spannmål i framtidens klimat

18:30 Tobias Nilsson – Spannmålsodling som naturvård

19:00 Servering av måltidsgröt* tillagad av Sébastien Boudet

19:15 Sébastien Boudet – hopp för framtiden i äldre tiders grödor

 

*Alla råvaror EKO och lokalproducerade.

 

Sébastien Boudet

Sébastien

En av Sveriges främsta bagare och matprofiler. Bosatt i Sverige sedan snart tjugofem år har han hunnit driva två bagerier, skriva fyra böcker och leda många kurser om bröd och hållbar bakning. Sébastien är just nu aktuell med den nya boken Mjöl.

www.mondial.se/nyheter/mjol

www.sebastienpasoder.se

www.ekogrotsm.se/

 

 

Karin Gerhardt

Karin

Biolog och anställd som forskare på Centrum för Biologisk Mångfald. Karins forskning rör främst frågor relaterade till hållbara livsmedelssystem, jordbruk- och brödhistoria.

https://www.slu.se/centrumbildningar-och-projekt/centrum-for-biologisk-mangfald-cbm/forskning/forskningsprojekt/forskningsprojekt-vid-cbm/historiska-sadesslag/

 

 

Tobias Nilsson

Tobias

Verksamhetsutvecklare för naturvård på Norrtälje Naturcentrum och projektledare i bl.a. Roslagskorn, Spannmålsskolan, Svenska bröd och Färsna stenkvarn.

www.norrtaljenaturcentrum.se/roslagskorn/

www.norrtaljenaturcentrum.se/svenska-brod/

www.norrtaljenaturcentrum.se/spannmalsskolan/

 

Details

Date:
2023-11-27
Time:
18:00 - 20:00

Organizer

Norrtälje Naturcentrum

Venue

Färsna Gård
Färsna Gård
Norrtälje, Sverige
+ Google Map