- This event has passed.
Historiska spannmål – framtidens mat kommer till Färsna
2023-11-27 @ 18:00 - 20:00
Välkommen att höra tre röster om historiska spannmåls betydelse för framtidens försörjning, landskap och matkultur!
Kom till Färsna och prova på Sébastien Boudets gudomliga måltidsgröt, köp en bok för inspiration och lär
dig mer om hur valet av grödor kan påverka biologisk mångfald i jordbrukslandskapet!
Begränsat antal platser. Anmälan till tobias@norrtaljenaturcentrum.se
Program:
18:00 Karin Gerhardt – Historiska spannmål i framtidens klimat
18:30 Tobias Nilsson – Spannmålsodling som naturvård
19:00 Servering av måltidsgröt* tillagad av Sébastien Boudet
19:15 Sébastien Boudet – hopp för framtiden i äldre tiders grödor
*Alla råvaror EKO och lokalproducerade.
Sébastien Boudet
En av Sveriges främsta bagare och matprofiler. Bosatt i Sverige sedan snart tjugofem år har han hunnit driva två bagerier, skriva fyra böcker och leda många kurser om bröd och hållbar bakning. Sébastien är just nu aktuell med den nya boken Mjöl.
Karin Gerhardt
Biolog och anställd som forskare på Centrum för Biologisk Mångfald. Karins forskning rör främst frågor relaterade till hållbara livsmedelssystem, jordbruk- och brödhistoria.
Tobias Nilsson
Verksamhetsutvecklare för naturvård på Norrtälje Naturcentrum och projektledare i bl.a. Roslagskorn, Spannmålsskolan, Svenska bröd och Färsna stenkvarn.
www.norrtaljenaturcentrum.se/roslagskorn/
www.norrtaljenaturcentrum.se/svenska-brod/
www.norrtaljenaturcentrum.se/spannmalsskolan/