Processledning förskola och skola

Norrtälje Naturcentrum erbjuder processledning i utomhuspedagogik i medvetet ledarskap för arbetslag i förskola, skola och fritidshem. Vi kommer ut och leder diskussioner under arbetslagsmöte/reflektion.

Vilka möjligheter finns i er närmiljö för att flytta mer av lärandet ut i verkligheten? Hur skulle utveckling kunna ske med förskolans gård eller skolgården?

Vi reflekterar över de utvecklingsområden som ni har, tex säkerhet i utevistelse, utveckla gården, barns/elevers inflytande  och metoder. Hur blir vi allt mer medvetna i vårt ledarskap?

 

NYHET FÖR ALLA FRITIDSHEM I NORRTÄLJE KOMMUN!

I år har NNC samarbete med BoU för att utveckla fritidshemmen med mer utomhuspedagogik.

Vi har tagit fram ett nytt koncept; utlåningslådor med material till aktiviteter och undervisning i lilla gruppen.

Hur vi kan organisera oss och vara i mindre grupper på skolgård och i närmiljön?  På varje låda finns en QR- kod med en instruktionsfilm från NNC till er lärare som förberedelse.   Lådorna kan lånas i 2 veckor i taget.  Här kommer en kort introduktionsfilm om syftet med lådorna från Norrtälje Naturcentrum

Hör av er om ni vill boka!

  • Låda 1 och 2: Friluftsteknik- tälja med liten grupp
  • Låda 3 och 4: Utematlagning- mellis med tunnbröd över öppen eld
  • Låda 5 och 6: Naturslöjd

 

Lådorna  hämtas och lämnas på Färsna gård i Norrtälje. Bokning sker hos anna@norrtaljenaturcentrum.se

Möjligheten är en del av BoU kompetenshöjande insatser på fritidshem och ska omfatta både kommunala och fristående verksamheter. För frågor kontakta Boel Söderbärg, BoU, boel.soderbarg@norrtalje.se

Vi börjar med detta innehåll så kan vi utveckla tillsammans med andra behov som lådor   med innehåll som läsa ute, NO,  vinterekologi mm.

Kontakta

Anna Westerlund, leg lärare och projektledare
Norrtälje Naturcentrum

anna@norrtaljenaturcentrum.se

för bokning av utlåningslådor till fritidshemmen.

 

Är ert  arbetslag i förskola, skola och fritidshem  intresserad av processledning i utomhuspedaogik  så hör av er till Anna Westerlund.