Naturdagar för förskola

Naturcentrum erbjuder aktiviteter i naturen och på gården för förskola. Vi har tagit fram olika teman (se nedan) som kan anpassas efter önskemål, ålder och syfte med besöket.

Boka en dag eller flera med oss och låt naturen lära! I naturen sjunker stressnivån, minneskapaciteten påverkas positivt, vi rör automatiskt mer på kroppen och välbefinnandet ökar. Naturen är en fantastisk lek- och lärmiljö för barn! Genom att använda fler sinnen och ”hela kroppen” hittar barn flera sätt att lära. Barn lär sig bäst om naturen i naturen. Det viktiga är att de trivs och har roligt i där och får en naturkänsla. Det är en väg att jobba för hållbar utveckling på Er förskola- det man tycker om bryr man sig om! Kom till  Naturcentrum och se naturen och utemiljöns möjligheter för barns lärande, utveckling, hälsa och välbefinnande!
Exempel på teman:

  • Vinterekologi. Vilka spår kan vi se i snön? Vem har gått här i natt? Djurens olika spår ger oss svaret på vem som gått i snön. Vi lär oss också var djuren går och reflekterar varför. Vilka djur finns i och under snön?
  • Årstid. Hitta vårtecken, spåra i snön, samla höstens färger, samla småkryp, gissa bajs, leta efter skelett eller undersöka ängen.
  • Väsen. Upplev en spännande väsenvandring i naturen. Naturen och verkligheten är en arena för nyfikenhet, upptäckter, språklig träning och fantasi. Har vi tur kan vi få se både älvor, vättar och tomtar….
  • Odling. Prova på odling i vår härliga trädgård och boka gärna in flera tillfällen för att följa förloppet ”från jord till bord”. Dröm och rita ett eget trädgårdsland och egna blommor. Vi kommer att arbeta med jord, sådd, ogräsrensning, skörd och skapande.
  • Mat. Barnen får vara med och göra upp eld, laga mat över öppen eld.

Naturdagarna kommer förhoppningsvis göra Era barn nyfikna på naturen, väcka intresse för naturvetenskap och teknik, stärka gemenskapen i gruppen och ge kunskaper av olika slag som är kopplade till verkligheten och barnens tidigare erfarenheter.

Norrtälje Naturcentrum kan även komma till er närmiljö. Kontakta oss för offert.

2021 kommer vi erbjuda förskolor Naturcentrum lilla odlarskola!

Upplägg FÖRSKOLA Naturcentrums lilla odlarskola 2020.

Det vänder sig till 5-6 åringar. De kommer då till odlingarna på Färsna gård upprepade tillfällen under året. Detta är ett utmärkt  sätt för er förskola att låta barnen arbeta med hållbarhet i praktiken.

 

 

Nyhet!

Kostnadsfria dagar för kommunal och enskilda förskolor i Norrtälje genom avtal med BoU.

Max 2 per förskola och år.

 

Bokning och mer info - kontakta oss!

norrtalje@norrtaljenaturcentrum.se

 

Ordinarie dagar Prislista 2021