Naturdagar för förskola

Naturcentrum erbjuder utomhuspedagogik i förskola. Ni kan boka Naturdagar med Naturcentrum med er barngrupp (4 och 5-åringar) vid Färsna gård i Norrtälje. Vi kan även komma till förskolans närmiljö. Naturdag är en  aktivitet  med  undervisning utomhus med alla sinnen, där lek och rörelse är en central del med barnen i fokus.  Genom utomhuspedagogik i medvetet ledarskap vill vi visa på utomhusmiljöns möjligheter för barns lärande, utveckling, hälsa och välbefinnande på er förskola.  Det finns olika teman att välja på. En Naturdag inkluderar en grupp eller en avdelning (ca 12-15 barn).

Aktiviteter för äldre barn (4-5 år)

Svenska djur (året runt) -  no, teknik, kommunikation, samarbete, fysisk aktivitet och naturupplevelser. Vilka bor i skogen?

Fåglar (vinter, vår) - no, teknik, kommunikation, samarbete, fysisk aktivitet och naturupplevelser. Hur bor fåglarna? Vad äter dem?

Utomhusmatlagning (året runt)- Har ni förutsättningar på gården eller i närmiljön att laga mat vid fast eldplats? Vill ni då ha inspiration och stöd om pedagogisk  utematlagning med barnen? Då kan vi komma och visa hur man på ett enkelt och säkert sätt kan involvera barnen.  Förskolan står för råvaror och det barnen ska äta på.

Img 9406
Utvärdering

Efter Naturdag med barn i förskola önskar vi att pedagogen återkopplar med utvärdering så att vi kan utvecklas, samt fylla förskolans behov ännu bättre. Detta är nödvändigt för att få fortsatt stöd från Roslagens Sparbanks stiftelser och Norrtälje kommun för pedagogisk verksamhet för förskola. Ladda ner utvärderingen nedan och skriv direkt i den och maila norrtalje@norrtaljenaturcentrum.se

Utvärdering Förskola pedagoger -naturdag-Norrtälje -Naturcentrum

Logo Norrtälje Kommun

Nyhet!

Genom samarbetsavtal med BoU för mer utomhuspedagogik i förskola kan vi erbjuda ett begränsat antal Naturdagar för  äldre barn i förskola. Först till kvarn. En Naturdag inkluderar en grupp på en avdelning eller en avdelning (ca 12-15 barn).

Sedan kan fler Naturdagar bokas till en kostnad av 900 kr ex moms där Roslagens sparbanks stiftelser finansierar resterande kostnad.

Prislista 2024

Bokning: norrtalje@norrtaljenaturcentrum.se
Projektledare
Anna Westerlund
Anna Westholm
Utskrift