- This event has passed.
Trädgårdsveckan i Roslagen: Lokal mat – odling, beredskap och företagande
juli 3 @ 10:00 - 15:00
Program
Samling i lokal Lagårn (kaffe och hembakt finns att köpa innan vi startar)
Välkomna!
- Eva Johansson, Trädgårdsveckan i Roslagen
Norrtälje Naturcentrum, NNC en plats för medborgarforskning och kunskapsspridning
- Lotta Andersson, verksamhetschef
Väddö Hälsoträdgård – odling, hälsa och lönsamhet – en möjlig kombination?
- Helene Rolandsdotter, företagare inom odling och hälsa.
Stadsbruk en grön inkubator i Roslagen.
- Elina Folkesson, Elinas Trädgårdsmästeri som gått igenom inkubatorsprogrammet
(inkluderar rundvandring i stadsodlingen)
Lunch – Systrarna Matjord (från restaurangen, du betalar själv, eller äter medhavd).
Svenskt kulturarv bevaras – från spannmål till bröd
- Tobias Nilsson, verksamhetsutvecklare naturvård på NNC
(inkluderar rundvandring)
Från inkubator till hyllad restauratör med växtbaserad mat från egen och lokal odling
- Malin Ljungehed Nilsson, företagare med fingrarna i jorden.
Lokal Smart Mat – starkare livsmedelsberedskap
- Sarahs Thorsaeus, verksamhetsledare Coompanion
Summering av dagen
Arrangörer:
Trädgårdsveckan i Uppland, https://tradgardsveckan.com/
Norrtälje Naturcentrum, https://norrtaljenaturcentrum.se/
Coompanion Roslagen och Norrort https://coompanion.se/roslagen-norrort/
OBS! Du som vill äta lunch från Systrarna Matjord behöver förbeställa. Maten är helt växtbaserad av hög klass, 100 – 200 kr för lunch. Mejla eva.johansson33@gmail.com några dagar innan så får du en meny och kan förbeställa.