Branschdag på Färsna stenkvarn
november 27 @ 09:00 - 15:00
Branschdag onsdagen den 27 november
Vi hälsar jordbrukare, matskapare, handlare och representanter för offentlig verksamhet välkomna till ett stjärnspäckat och kostnadsfritt evenemang.
Vi har bjudit några av branschens mest kunniga och engagerande personer för att lyfta fram betydelsen av lokal förädling av spannmål. Deltagare erbjuds inspirerande föredrag, utsökt förtäring, praktiska råd och givetvis en ordentlig demonstration av Färsna stenkvarn och den tillhörande lilla spannmålsmottagningen.
09:00 Branschdagen öppnas
09:10 Tobias Nilsson – Småskalig förädling som naturvård
09:30 Adam Arnesson – Jannelunds gård <3 Kullens kvarn
10:15 Fika – Bakat av Sébastien Boudet
10:45 Matti Leino – Människan och kvarnen genom historien
11:15 Caroline Lindö – Att sälja unika spannmålsprodukter
12:00 Lunch – Sébastien Boudet serverar måltidsgröt
13:00 Sébastien Boudet – Demonstration av Färsna stenkvarn
14:00 Karin Gerhardt – Svenska bröd- och baktraditioner
14:30 Avslutande diskussion
15:00 SLUT
Anmälan till: tobias@norrtaljenaturcentrum.se
Läs mer om Färsna stenkvarn här